Els canelons de Linyola

Ingredients:

Carns: 1/2 de pit de pollastre i el fetge , 2 pam de llonganissa sense pebre, 2 tall de cansalada del coll o viada.

Beixamel: llet, farina i mantega.

12 Canelons.

Sal, oli d’oliva, formatge ratllat parmesà o emmental.

Procediment:

  1. Courem els canelons segons les instruccions del fabricant amb un rajolí d’oli d’oliva i una mica de sal.

Escorrem els canelons amb aigua freda.

Estenum els canelons damunt d’un drap de cuina deixant una separació entre ells.

  1. Preparació del farciment: en una cassola amb una mica d’oli i rostirem totes les carns tallades a trossets. Quan estiguin cuites i rossejades les passarem per la màquina de trinxar (per als que no en tinguem podem fer ús  de la picadora i triturem fins que estigui al nostre gust).

El secret de l’àvia: No hi posa sofregit per això els trobem més lleugers al paladar.

  1. Posarem damunt de cada placa de caneló cuit dues cullerades de farcit de carn. Enrotllarem els canelons.
  2. Prepararem la beixamel.
  3. Posarem els canelons en una safata per anar al forn. Un cop col·locats en files els cobrirem amb la salsa beixamel. I afegirem al damunt formatge ratllat i una mica de mantega.
  4. Posarem la safata al forn que ja haurem escalfat prèviament i gratinarem els canelons. Quan els tingueu al punt que us agradi de rossejar ja els podeu treure.
  5. Muntar el plat, servir a taula i bon profit.

Leave a comment