Ingredients:
Carns: 1/2 de pit de pollastre i el fetge , 2 pam de llonganissa sense pebre, 2 tall de cansalada del coll o viada.
Beixamel: llet, farina i mantega.
12 Canelons.
Sal, oli d’oliva, formatge ratllat parmesà o emmental.
Procediment:
- Courem els canelons segons les instruccions del fabricant amb un rajolí d’oli d’oliva i una mica de sal.
Escorrem els canelons amb aigua freda.
Estenum els canelons damunt d’un drap de cuina deixant una separació entre ells.
- Preparació del farciment: en una cassola amb una mica d’oli i rostirem totes les carns tallades a trossets. Quan estiguin cuites i rossejades les passarem per la màquina de trinxar (per als que no en tinguem podem fer ús de la picadora i triturem fins que estigui al nostre gust).
El secret de l’àvia: No hi posa sofregit per això els trobem més lleugers al paladar.
- Posarem damunt de cada placa de caneló cuit dues cullerades de farcit de carn. Enrotllarem els canelons.
- Prepararem la beixamel.
- Posarem els canelons en una safata per anar al forn. Un cop col·locats en files els cobrirem amb la salsa beixamel. I afegirem al damunt formatge ratllat i una mica de mantega.
- Posarem la safata al forn que ja haurem escalfat prèviament i gratinarem els canelons. Quan els tingueu al punt que us agradi de rossejar ja els podeu treure.
- Muntar el plat, servir a taula i bon profit.