Ingredients
Pollastre a quarts
1 raig de Cognac
Verdures: cebes, tomàquets, pastanagues, pebrot vermell, porros (al gust).
Fulles de llorer.
Aigua calenta o brou (si s’escau)
Procediment
- Tallem el pollastre a talls grans i el salpebrem.
- Fregim el pollastre amb oli dins una cassola. Quan estigui a mig coure i afegim un ragi de Cognac. El deixem acabar de rostir una mica més.
- Mentrestant haurem tallat les verdures a trossos no massa petits. Les posem a la cassola juntament amb el pollastre i unes fulles de llorer. P
- Ho anem remenant fins que ens quedi cuit. Si se’ns enganxa, podem afegir aigua calenta o brou.
- Tastem i rectifiquem de sal i pebre. Si us agrada més que no es notin les verdures les podem passar per la batedora elèctrica.
Variants
També podem afegir-hi una picada (all, julivert, pa torrat, ametlles, pinyons, és a dir, al nostre gust).
I un ramet de farigola i romaní conjuntament amb el llorer.
Es poden triturar les verdures i acompanyar el pollastre amb panses, prunes, orellanes i pinyons que deixarem en remull mentre es cou el pollastre amb vi ranci. Ho afegirem quan el pollastre estigui pràcticament cuit. Ho barrejarem i quan ho tinguem una mica més cuit. Pararem el foc i ja ho podrem servir.
Accepta altres acompanyaments: carxofes, bolets, gambes, etc.