Pollastre rostit

pollastrerostitorellanes

Ingredients

Pollastre a quarts

1 raig de Cognac

Verdures: cebes, tomàquets, pastanagues, pebrot vermell, porros (al gust).

Fulles de llorer.

Aigua calenta o brou (si s’escau)

 

Procediment

  1. Tallem el pollastre a talls grans i el salpebrem.
  2. Fregim el pollastre amb oli dins una cassola. Quan estigui a mig coure i afegim un ragi de Cognac. El deixem acabar de rostir una mica més.
  3. Mentrestant haurem tallat les verdures a trossos no massa petits. Les posem a la cassola juntament amb el pollastre i unes fulles de llorer. P
  4. Ho anem remenant fins que ens quedi cuit. Si se’ns enganxa, podem afegir aigua calenta o brou.
  5. Tastem i rectifiquem de sal i pebre. Si us agrada més que no es notin les verdures les podem passar per la batedora elèctrica.

 

Variants

També podem afegir-hi una picada (all, julivert, pa torrat, ametlles, pinyons, és a dir, al nostre gust).

I un ramet de farigola i romaní conjuntament amb el llorer.

Es poden triturar les verdures i  acompanyar el pollastre  amb panses, prunes, orellanes i pinyons que deixarem en remull mentre es cou el pollastre amb vi ranci. Ho afegirem quan el pollastre estigui pràcticament cuit. Ho barrejarem i quan ho tinguem una mica més cuit. Pararem el foc i ja ho podrem servir.

Accepta altres acompanyaments: carxofes, bolets, gambes, etc.